Mese egy birodalom születéséről – Revlon

Anno, még kislánykoromban találkoztam először a Revlon kozmetikumokkal. Nagymamám imádta a pirost rúzst és a körömlakkot, az ajkait még az ABC-be indulás elött is kikente, hiszen egy nőnek mindig makulátlanul kell megjelennie, mondta nekem mindig. Nyaranta nála töltöttem a szünidőt, és ámulattal néztem miket rejt a fürdőszobai kis szekrénye.

Pár évvel ezelött megkeresett egy nagyon kedves kolléganőm, hogy tudnék e neki segíteni egy új márkát bevezetni Magyarországra. Izgatottan vártam miről is lesz szó, és akkor találkoztam újra ezzel az ikonikus márkával. Nagyon élveztem a promóciót, jó volt egy olyan és bár nem professzionális márkával dolgozni, amit tényleg szívből ajánlhattam a vásárlóknak.
Szeretném veletek is egy kicsit jobban megismertetni a Revlon termékeket és egy kis betekintést nyújtani milyen régre nyúlik vissza a cég, és mennyi minden köthető Charles Revson nevéhez.

A REVLON márkát 1932-ben alapították a Revson testvérek, Charles és Joseph valamint Charles Lachman. Lachman nevéből ered az „L” betű a márkanévben, REV-„L”-ON.
Kezdetben a körömlakkokra szakosodott a cég, ők készítettek először nem áttetsző körömlakkokat. Pigmenteket használtak a festék helyett, hogy intenzívebb és telt színeket kapjanak. Megalkották a tökéletes skarlátvörös körmöket, majd elkezdtek színben hozzá passzoló rúzst is készíteni és így született meg a méltán híres ” FIRE and ICE”, a Revlon legikonikusabb piros rúzsa. A Hollywoodi színésznők imádták a márkát, Audrey Hepburn például mindössze 1 dollárért vállalta, hogy 1 évig a Revlon szépség nagykövete legyen.
C. Revson leghíresebb mondása „A gyárban kozmetikumokat állítunk elő, az üzletben pedig reményt értékesítünk”

Igazi forradalmat indítottak el a szépségiparban, a cég nevéhez köthető rengeteg újítás, mint például az első vízálló szempillaspirál, amit 1940-ben dobtak piacra.

Azóta a cég már 175 országban elérhető a világon, szépség nagyköveteik között szerepelt Cindy Crawford,  Jessica Alba, Emma Stone,  Claudia Schiffer.

Ami nagyon érdekes számomra, hogy a termékek csomagolásán alig változtattak az évek folyamán. Hiába telt el annyi év, azonnal felismertem a nagymamám által is használt termékeket. A piros körömlakkot, a piros rúzst amitől ő is igazi Hollywoodi szépséggé válhatott nap mint nap.

Csók, Kedveseim!

Magyarországon jelenleg webshopon keresztül tudtok hozzájutni a termékekhez a www.revlonshop.hu oldalon.